铜奖

The Experimental Structure of the Conservational Architecture of Qianfoya Cliff Inscriptions

Awards : Bronze Award  铜奖

Category : Architecture  建筑设计

Designer : 崔光海

The Experimental Structure of the Conservational Architecture of Qianfoya Cliff Inscriptions

 

崔光海

 

Qianfoya Cliff Inscriptions in Guangyuan, Sichuan Province date back to about 1700 years ago in North Wei Dynasty (4th Cn. AD). Due to their severe deterioration, the National Administration of Cultural Heritage firstly approved an experimental project of conservation architecture to protect a small portion of the inscriptions in 2014, the aim of which was to explore an effective method to prevent the grottos from erosion by wind and rain. The project has maintained the tradition of building shelters for the cliff inscriptions in Sichuan area, while the modern architectural technologies were applied, based on the analysis of the monitoring data, to create a protective physical environment for the ancient cliff inscriptions, and to be integrated into the landscape on site.

 

 

 

 

 

Related works